Chawan Kom

Art.nr. 21022
€30.00
Op voorraad
1
Productgegevens

For English below

Chawan kom

De Chawan kom wordt in theeceremonies gebruikt voor het bereiden van de traditionele Macha thee. Maar je kunt hem ook gebruiken voor je ontbijt, soep, nootjes of wat je maar wilt.

De kom is handgemaakt op de pottenbakkersschijf. Afgewerkt met een donkerblauwe veeg. Elke kom is uniek. Ze zijn geglazuurd met een transparant glans glazuur aan de binnenkant en een mat transparant glazuur aan de buitenkant.

Dit voelt fluweelzacht aan.

Materiaal: steengoedklei en steengoedglazuur.

Steengoed is de term voor het stoken van klei op een hoge temperatuur. In dit geval op 1240 graden. Hierdoor is het stootvast en geschikt voor de vaatwasser. Maar ik raad afwassen met de hand aan.

Afmetingen:

Diameter 110 mm

Hoogte 65 mm

Inhoud ongeveer 300 ml

Chawan bowl

The Chawan bowl is used in tea ceremonies to prepare the traditional Macha tea. But you can also use the bowl for your breakfast, soup, a snack or anything you would like.

Handmade on the potter’s wheel. Finished with a dark blue swipe.

Each bowl is unique and has its own character. The inside of the bowl is glazed with a glossy transparent glaze and the outside with a transparent matte glaze. This makes it feel like velvet to the touch.

Material: stoneware clay and stoneware glaze. Stoneware is the term for firing clay at a high temperature. In this case at 1240 degrees. This makes the mug resistant and suitable for the dishwasher. But I recommend washing by hand.

Apporximate size:

Height 65 mm

Diameter 110 mm

Capacity 300 ml

Bewaar dit product voor later